Tool

Wat is marketing automation?

Bij marketing automation gebruik je gespecialiseerde software om klanten te winnen én ze tevreden te houden. Door repetitieve processen zoals mailings in een automatische flow te steken, krijgt de doelgroep relevante content voorgeschoteld in elke fase van de aankoopcyclus. Een prospect die zich begrepen voelt, wordt zo vanzelf een tevreden klant of zelfs ambassadeur van je merk.

Heb jij een kluwen aan content en telt je CRM-systeem best wat leads? Dan wordt het hoog tijd om je pijlen te richten op marketingautomatisering: juist toegepast belooft een gepersonaliseerde aanpak een uitstekende ROI.

“Een goed getimed bericht is als een duwtje in de juiste richting.”

Marketingautomation-software analyseert ...

Goede marketing automation is een aanvulling op persoonlijk contact. Het speelt in op de behoeften van klanten en leads, hun (online) gedrag en hun interactie met je bedrijf. Aan de hand van de bedrijfspagina’s die ze bezoeken, de socialmedia-berichten die ze leuk vinden, de blogpost waarbij ze afhaken … kunnen marketeers hun virtuele gesprekspartners beter leren kennen. Zo weten ze precies met welke argumenten ze prospecten aan boord kunnen halen en bestaande klanten blijven boeien, zowel in b2c als b2b.

De software houdt niet alleen het gedrag van je klanten en leads in de gaten, ze gaat ook na wannéér ze dat gedrag vertonen. Met een goed getimed bericht geef je een (potentiële) klant een duwtje in de juiste richting. Communiceer je op een moment dat een lead er geen behoefte aan heeft of niet actief is, dan ben je eraan voor de moeite.

... en communiceert

Zodra je de nodige gegevens hebt verzameld uit de verschillende marketingkanalen, zet je met de slimme applicatie wegwijzers uit op je website, socialmedia-pagina’s, op blogs, per e-mail …

Marketingautomation-software beperkt zich met andere woorden niet tot e-mail, maar stuurt boodschappen via een uitgebreid netwerk van kanalen die de beslissing van je virtuele gesprekspartner kunnen beïnvloeden. Door onze nauwe samenwerking met Oracle en Hubspot kunnen we je de beste oplossing bieden – afgestemd op de sector waarin je actief bent (b2b of b2c), je communicatiebehoeften, de grootte van je databank en het CRM-systeem dat je hanteert.

ARK Communicatie staat voor strategie, technologie & creativiteit – voor denkers die dóen.

Wat we doen

Ontdek hoe marketing automation jouw merk vooruit kan helpen. Vragen staat vrij!


*Verplicht veld