Blog door Franky Ruysschaert

Vond je onlangs het gat in de markt, dan loop je terecht op wolkjes. Nu je zaak nog. Neem je spullen mee ‘up in the cloud’ en laat de hele wereld meeturen door je online uitstalraam. De gouden raad van nonkel Franky: bezin eer je begint. Het multidisciplinaire team van ARK Communicatie loodst je behendig naar een succesvolle webshop met pandemisch potentieel.

Een succesvolle webshop in 1-2-3

Alles begint bij je strategie: als de puzzel klopt, maak je gegarandeerd een vliegende start. Voor de praktische uitwerking van je webshop geven we je de volgende aandachtspunten mee:

  • Vertrek vanuit gebruiksvriendelijkheid. Is je webshop makkelijk in gebruik, dan blijven bezoekers langer hangen en zie je ze sneller terug. Zowel een heldere sitestructuur en mobielvriendelijk ontwerp als een vertrouwd betaalsysteem (denk: Ingenico, Mollie …) dragen bij tot het gebruiksgemak van je webwinkel.
  • Uiteraard is de inhoud van doorslaggevend belang, niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor Google: beantwoordt je aanbod aan de behoeften van je doelgroep, dan klimt je webshop vanzelf hoger in de zoekresultaten. Met aantrekkelijke productfoto’s en relevante productinfo kom je al een heel eind – op voorwaarde dat je ze naar behoren optimaliseert. Voeg op tijd een duidelijke actieknop toe, zodat je bezoekers weten waar de klepel hangt.
  • Tot slot bepaalt ook de populariteit van je webshop hoe hoog je scoort. Met links van en naar social media wordt er sneller online over je gepraat. Verwijzen de juiste trefwoorden op gerelateerde websites of blogs naar jouw shop, dan bouw je constructief aan je linknetwerk. Zo, nu staat je webwinkel helemaal op de kaart.

Hou je vaart, dan heb je een succesformule in handen: bij een veelbezochte webshop komt een regelmatige bezoekersanalyse kijken en zie je sterren op Google Maps. Ook tijdig je zoekwoorden bijsturen met een uitgebreid onderzoek houden jou en je webshop scherp. Meer factoren die de ranking van je webshop beïnvloeden zijn de (huisstijl)kleuren, de plaats van actieknoppen, domeinnaam, URL’s …

Eerste hulp bij strategisch webdesign

Zie je door de bomen het bos niet meer? ARK Communicatie wil dat je vooral doet waar jij goed in bent: je gouden vangst bewaken. Wij loodsen je veilig door het strategische en digitale luik. Met een deskundig team van webdesigners, copywriters, grafici, fotografen en marketeers reiken we je graag de hand om van je digitale aanwezigheid een succes te maken.

Omdat we geloven in wendbare websites – dynamische tools die snel en behendig inspelen op de immer evoluerende onlinewereld – werken we in fases. Geen 1-site-fits-all-aanpak, maar een doordacht traject waaraan we samen werken. Met budgetten die passen binnen je digitale doelstellingen en verkoop. Bezorg ons je gegevens vandaag nog, dan bekijken we samen waar jouw webshop-traject begint.

Waar wacht je nog op?

Meer blogposts:

Photo of a person sitting at a white wooden table and working on a laptop. The photo was taken looking down. There is food, such as tomatoes, courgettes, sweet peppers, ... on the table

CX: wondermiddel of gezond kruideniersverstand?

CX of Customer Experience is een term die iedereen tegenwoordig gul gebruikt. Een goede zaak op zich, al is dat meteen ook het probleem …

Foto van een brievenbus die uitpuilt met reclamefoldertjes.

Marketing is een vak en contentmarketing is een specialiteit, mijnheer Beunhaas

Het succes van je content is afhankelijk van kwaliteit en relevantie, niet van frequentie. Dat steeds meer consumenten zich ergeren aan de toenemende reclamedruk, bewijst het aantal inschrijvingen op lijsten als Robinson en het succes van adblockers.

Sfeerbeeld bij de blog i.v.m. Growth Driven Design van een gieter die in de lucht zweeft en een wit blad papier water geeft. De gieter en de achtergrond zijn in het ARK-geel.

Een goede website dankzij Growth Driven Design

Slecht nieuws voor (dure) statische websites: ze leven niet lang. Als er na de lancering niets mee gebeurt, veroudert een website na 1,5 à 2 jaar.

ARK is een fullservice-communicatiebureau – ons multidisciplinaire team is van alle (marketing)markten thuis.

Wat we doen

Volg ARK vanop de eerste rij: bezorg ons hieronder je e-mailadres en krijg de laatste nieuwtjes rechtstreeks in je mailbox!